browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tirsdag d. 29. Juli

Posted by on August 2, 2014

Vi har været på marked i Lorgues.
Der er marked indtil flere steder i Provence hver eneste dag. Nogle store, nogle små, nogle med fødevarer af alle slags, nogle med smykker og gejl, nogle med gamle møbler… de findes i alle afskygninger!
Markedet i Lorgues er det absolut største og bedst besøgte i området… og hold nu op, der var mange mennesker!!

Efter markedsbesøget kørte vi mod Le Thoronet hvor vi skulle se l’Abbaye du Thoronet. Et munkekloster fra det tolvte århundrede. Vi startede med vores sædvanlige frokost bestående af brød, skinke/ost og nutella 🙂
Herefter et besøg i en lille butik knyttet til Nonnernes kirke et lille stykke væk fra klosteret. En lille bjergbestigning senere kunne vi besøge denne kirke som er en relativt nybygget kirke. Der sad en nonne og bad en bøn i kirken… vi kunne gå ind på balkonen og sætte os… Det er enormt så stille der kan være i så stort et rum!!

Tilbage til bilen og en lille køretur og vi kunne besøge selve Munkeklosteret. Absolut spændende at opleve stedet for munkene har levet for så mange år siden.. Desværre var der på stedet musikfestival, så der var lys og lydudstyr alle vegne, det spolederede lidt stemningen nogen steder.
Vi gik derfra igen lidt skuffede… vi så ikke skyggen af en munk! 🙂

Vi blev enige om at kommer vi nogensinde hertil igen, så vil vi besøge stedet en søndag til middag, hvor munkene synger messe på originalt latin! Det skulle være en oplevelse udover de sædvanlige.
Flere billeder her.

Leave a Reply